Skip to main content

Dünyada anlamlı bir değişim yaratabilirsin!

Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı liderlik ve girişimcilik ile ilgili yetkinliklerini geliştirmene, sosyal bir sorundan çözüme giden yolda ihtiyacın olan olan deneyimi kazanmana yardımcı olmayı amaçlıyor. Fikirlerini sosyal etkiye çevirmeni sağlayacak araçlar edinmenin yanı sıra seni destekleyecek mentorlara erişecek ve sosyal girişimcilik ekosisteminde ihtiyaç duyabileceğin sosyal ilişkileri de bu program sayesinde kurabileceksin. Programı başarı ile tamamlayan katılımcılar Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Sertifika Programı’ndan mezun olarak başarı sertifikasının da sahibi olacaklar.

Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı’nda 12 haftalık bir yolculuk seni bekliyor! İşte adım adım seni bekleyen aşamalar:

Programda seni neler bekliyor?

ONLINE EĞİTİMLER

Eğitim programına gelen başvurular incelenerek tüm katılımcılara bir dönüş yapılacak. Başvurusu uygun bulunan katılımcılarla online eğitim içeriklerinin yer aldığı platform giriş bilgileri paylaşılacak ve 4 Nisan’da 2022 yılının birinci eğitim dönemi başlayacak.

4 Nisan’da başlayarak 31 Mayıs’a kadar devam edecek olan online eğitim sürecinde 3 başlık altında bir çok konuda eğitim videosu yer alıyor. Her bir başlık altındaki ders içeriklerini aşağıda inceleyebilirsin.

Genç Girişimciler için Yönetim ve Liderlik Programı

Bu başlıkta girişimcilik dünyasında ihtiyaç duyacağın çeşitli yetkinleri geliştirmene yardımcı olacak eğitim içerikleri yer alıyor. 3 modül altında toplam 16 farklı konuda ders içeriğine erişeceksin.

Ders başlıkları:

Modül 1: Yönetim Becerileri

İletişimin Sanat Hali & Sunum Performansı
İletişimde Hikayenin Gücü
Başarılı Takım Çalışması ve Motivasyonun Gücü
Stresle Başa Çıkma
Zaman Yönetimi
Inovasyon ve Girişimcilik

Modül 2: Operasyonel Yönetim

Girişimciler için Temel Finans
Fayda Odaklı Sosyal Girişimcilik ve İnovatif Düşünme
Proje Yönetimi
Yetenek Yönetimi

Modül 3: Liderlik

Lider Sensin
Pazarlamanın Yeni Yıldızı: Influencer Pazarlaması
Stratejik Düşünme ve Veri Bazlı Karar Verme
Yeni Dünyada Çeşitlilik,
Kapsayıcılık ve Adil Eşitlik
Büyük Veriyle Yönetme

Sosyal Girişimcilik Programı

Bu modülde sosyal girişimcilik kavramı ile tanışarak değişim teorisi, sosyal iş modeli, fayda ölçümlemesi gibi konuları bu alanda çalışan uzmanların ve sosyal girişimcilerin ağzından dinleyeceksin. Bu modülü tamamlayan katılımcıların sosyal girişimciliği tanıması, sosyal sorunlardan yola çıkarak, sosyal girişim fikirlerini üretecek gerekli yöntemleri öğrenmeleri ve fikirlerini anlatma becerilerini kazanmaları hedeflenmektedir. Programı başarı ile tamamlayan katılımcıları ise Boğaziçi Üniversitesi sertifikası bekliyor.

Ders başlıkları:

Sosyal Girişimcilik Tanımı ve Örnekleri
Değişim Öncüsü olmak ve Sosyal değişim yaratmak
Sosyal iş modeli üretimi
İnsan ve Çevre Odaklı Tasarım
Sosyal Etki için Değişim Teorisi ve Sosyal Etki Ölçümü

Proje Hazırlık Programı

İşte önceki videolarda öğrendiğin teorik bilgileri uygulamaya dökeceğimiz aşamaya geldik! Bu eğitimde, bizi rahatsız eden bir soruna nasıl yaklaşmamız gerektiğini bir sorun haritası çıkararak öğreneceğiz. İş fikirlerini değerlendirip, iş modellerini oluşturacak, müşteri doğrulama ve varsayım analizini yapmak için araçlar öğreneceğiz.

Bu kısımda eğitim videolarını izlemeni değil, videolardan sonra senden beklenen görevleri tamamlamanı ve sisteme yüklemeni bekliyoruz. Bu bölümde tamamlayarak sisteme yüklediğin ödevleri değerlendirerek Online Atölye aşamasının katılımcılarını seçeceğiz.

Ders başlıkları:

Sorunum var
Çözümüm var

ONLINE PROJE ATÖLYESİ DÖNEMİ

Eğitim programının ikinci aşamasında online eğitim kısmını tamamlayan katılımcıların sisteme yükledikleri ödevler incelenerek uygun bulunan katılımcılar proje atölyesine davet edilecek. 

4 hafta boyunca online olarak gerçekleşecek Proje Atölyesi Dönemi’nde katılımcılar 5-7 kişilik gruplar halinde çalışarak ilk adım olan sorun analizinden son adım olan girişim fikrinin sunumuna kadar tüm aşamaları deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden öğrencilerin bir arada çalışacakları online bir şekilde çalışacakları bu proje atölyesi dönemi boyunca her grup bir mentor ile birlikte çalışacak ve alanında önde gelen mentorlarla ufuk açıcı görüşmeler yapacak.

AĞ KURMA VE SUNUM ETKİNLİĞİ

Sıra geldi eğitim programından mezun olmana! Proje atölyesi dönemini online olarak gerçekleşecek keyifli bir etkinlikle kapatacağız. Bu etkinlikle atölye döneminde mentorun ve proje ekibin ile üzerinde çalıştığın sosyal girişimcilik projeni sunacak, geliştirdiğin proje ile ilgili alanda çalışan kişilerin geri bildirimlerini dinleyeceksin. Bu etkinlikte kendini tanıtma ve ağ kurma ve sosyal girişimcilik ekosistemine adım atma fırsatın da olacak.

12 haftalık bu programın sonunda Dünyasına İyi Bakanlar Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı’nın mezunlarından biri olarak kendi sosyal girişimcilik yolculuğuna başlamak için hazırsın!

Birinci Dönem Başvuru Takvimi

7 MART – 30 MART

Katılımcı adayı üniversite öğrencileri için başvuru ve kayıt süreci

31 MART – 3 NİSAN

Başvuruların proje ekibi tarafından değerlendirilerek adaylara dönüş yapılması

4 NİSAN

Programa başvurusu uygun bulunan katılımcılar için online eğitimlerin başlangıcı