Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı’na dair aklına gelen soruların cevaplarını burada bulabilirsin. Eğer web sitesinde cevabını bulamadığın bir soru olursa bizimle her zaman iletisim@dunyasinaiyibakanlar.com mail adresinden iletişime geçebilirsin!
Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı ücretli mi?
Bu program tamamıyla ücretsiz! Programa kabul edilen katılımcılar tüm eğitim içeriklerine atölyelere ve diğer kaynaklara ücretsiz bir şekilde erişebilecekler. Senden tek beklentimiz heyecanını ve motivasyonunu beraberinde getirmen!
Online eğitim sürecinin yapısı nasıl tasarlandı?
Her bir katılımcı kendisi ile paylaşılan hesap bilgileri ile online eğitim platformuna giriş yapacak. Burada farklı ders başlıkları altında eğitim videoları yer alıyor. Eğitim videolarının süresi 10 – 30 dakika arasında değişiyor. Katılımcıların eğitim videolarını kendi hızlarında tamamlamalarını bekliyoruz. Tüm online eğitim sürecini tamamlamak için 8 haftalık bir süren olacak.
Sosyal girişimcilik ile ilgili bir deneyimim yok. Yine de başvurabilir miyim?
Programa katılmak için sosyal girişimcilik alanında bir tecrüben olması gerekmiyor. Sosyal fayda yaratmak ya da bir probleme çözüm bulmak ilgini çekiyorsa bu eğitim programı senin için doğru bir başlangıç noktası olacak.
Programa grup olarak mı katılmam gerekiyor?
Bu eğitim programı katılımcıların bireysel katılımına açık. Programın ilk aşamasında bireysel olarak eğitim içeriklerini tamamlamanı, ikinci aşamasında ise 5-7 kişilik gruplar halinde bir proje hazırlamanı bekliyoruz. Eğer bir proje ekibin varsa ve onları da programa katılmaya istekliyse online eğitimleri tamamladıktan sonra proje atölyesinde aynı grupta çalışabilirsiniz.
Başvurmak için bir fikrim olmasına gerek var mı?
Hayır! Bu eğitim programı boyunca sosyal girişimciliğin temellerini öğrenecek, liderlik ve yönetim alanında yetkinliklerini geliştirecek ve bir soruna çözüm olacak fikirlerin nasıl ortaya çıktığını deneyimleyebileceksin.
Eğitime ne kadar zaman ayırmam gerekiyor?
8 hafta süren online eğitim sürecinde eğitim başlıklarını ı kendine uygun olan zamanlarda izleyerek tamamlayabilirsin. Video içeriklerinin yanı sıra senden beklenen ödevleri hazırlamak ve sisteme yüklemek için 2 – 5 saatlik bir çalışma için zaman ayırman gerekiyor.
Online Proje Atölyesi döneminde ise 4 hafta boyunca gerçekleşecek online buluşmalara ve eğitimlere katılman senden beklenen proje adımlarını tamamlaman gerekecek. Bunun için de 4 hafta boyunca ortalama 20 saat ayırman gerekecek.
Eğitim programının sonunda grup olarak üzerinde çalıştığımız proje için bir yatırım alacak mıyız?
Bu bir eğitim programı olduğu için program kapsamında katılımcılara maddi bir destek verilmeyecektir. Fakat programdan sonra da mezunlarımızın sosyal girişimcilik yolculuğunu takip etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz.
Programı tamamlamak için ne gibi araçlara ihtiyacım var?
Eğitim programı online olarak devam edeceği için stabil internet bağlantısına sahip bir laptop/masaüstü bilgisayar ya da mobil cihaza ihtiyacın olacak. Online eğitim aşamasında izleyeceğin videolar haricinde hazırlamanı isteyeceğimiz bazı ödevler olacak. Bu eğitimleri powerpoint, word gibi uygulamaları kullanarak olarak hazırlayabileceğin gibi kapıt kalem ile çalışarak fotoğrafını çekip sisteme yükleyebilirsin.
Online atölye aşamasındaki etkinlikler ise Zoom üzerinden gerçekleşecek. Bu buluşmaların interaktif ve verimli geçebilmesi için katılımcıların aktif katılımını ve bekliyoruz. Bu oturumlarda kullanmak üzere bir kulaklık ve mikrofona ihtiyacın olacak.
Birinci Dönem Başvuru Takvimi
7 MART – 30 MART
Katılımcı adayı üniversite öğrencileri için başvuru ve kayıt süreci
31 MART – 3 NİSAN
Başvuruların proje ekibi tarafından değerlendirilerek adaylara dönüş yapılması
4 NİSAN
Programa başvurusu uygun bulunan katılımcılar için online eğitimlerin başlangıcı